Service

Heb je een vraag over Play? Kies een categorie en vind het antwoord tussen de veelgestelde vragen. Kom je er toch niet uit? Check dan hieronder voor ons forum, social media kanalen, e-mail of telefoonnummer.

Veel gestelde vragen: Algemeen

KPN Play is de online tv-dienst van KPN. Het is een app voor iOS en Android, waarmee je overal in de EU via je tablet, smartphone, laptop en TV i.c.m Chromecast en AirPlay kunt genieten van een uitgebreid tv-aanbod. Zo kijk je naar de meest populaire Live tv-zenders, heb je toegang tot de beste series en documentaires uit het 'On Demand' aanbod, of kijk je programma's die je opgenomen of gemist hebt.
Play is door iedereen in de EU te gebruiken, bij welke internet provider je ook zit. De app is door KPN ontwikkeld, maar staat los van de overige (tv-) diensten van KPN. Play is daarom ook beschikbaar voor klanten van bijvoorbeeld Ziggo of Vodafone, of voor zakelijke klanten. Het enige dat je nodig hebt is een Nederlandse internetverbinding, een ondersteund device, en een abonnement op Play.
KPN speelt met Play in op het veranderende kijkgedrag: tv-kijken wordt steeds meer een persoonlijke online beleving. Daarom geeft Play je de vrijheid om te kijken wat je wilt, wanneer jij dat wilt, waar je ook bent.
Alle Live zenders zijn in HD kwaliteit. Bekijk hier een overzicht van alle zenders. On Demand is de content nog in SD kwaliteit. De komende maanden werken we hard om steeds meer zenders, series en films in HD kwaliteit toe te voegen. We houden onze klanten hiervan op de hoogte. Verder heeft je internetverbinding nog invloed op de beeldkwaliteit: Play maakt gebruik van een ‘adaptive bitrate’, wat betekent dat de kwaliteit van het beeld zich aanpast aan de sterkte van je internetverbinding. Een goed signaal zorgt dus voor goede kwaliteit. Op je mobiel geldt over 3G/4G een lagere kwaliteit, zodat je niet zo hard over je internetbundel heen gaat. Ook kun je in de app zelf aangeven of je in HD of SD kwaliteit wilt streamen over WiFi.